tiistai 27. tammikuuta 2015

Vielä muutama tunti!

Kotityöt on tehty, eli pyykit pesty, lattiat ja sohva imuroitu sekä tiskit on tiskattu. Mitäs sitten voisin tässä odotellessani tehdä? Ajattelin tulla vähän tänne päivittelemään fiiliksiäni. Menemme tosiaan Vampulan kanssa suunnilleen neljäksi toiselle puolelle Hyrylää lapsenvahdiksi. Tämän perheen äiti kyseli yhdessä Tuusulan Facebook ryhmässä olisiko täällä ketään, joka voisi lapsia hoitaa satunnaisesti. Laitoin hänelle viestiä hiukan kyselläkseni lapsista ja hoidon tarpeesta. Lapset eivät oikeastaan edes kuulemma tarvitsisi hoitajaa, äiti ei vain haluaisi jättää heitä useammaksi tunniksi yksikseen, mikä on kyllä täysin ymmärrettävää. Lapset ovat 7- ja 9-vuotiaat ja olen tänään nuoremman kanssa, kun äiti menee vanhemman kanssa ratsastustunnille. Minun mielestäni ihan loistavaa, että pääsemme ensin nuoremman kanssa tutustumaan toisiimme rauhassa. Jännittää kyllä ihan kiitettävästi, no ihan vieraita ihmisiä ja menemme heidän kotiinsa.

Sitten yksi juttu, joka ottaa päähän. Vein 16.1 eli toissa perjantaina sossuun toimeentulotukihakemuksen, eikä sitä ole vieläkään käsitelty! Että voikin ärsyttää.

Toimeentulotuen käsittelyajat
Toimeentulotuesta annetun lain (toimeentulotukilaki) 14 a §:n mukaan toimeentulotukiasia on käsiteltävä siten, että oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon ei vaarannu. Kiireellisessä tilanteessa toimeentulotukihakemus on käsiteltävä heti, käytännössä jo saapumispäivänä tai viimeistään seuraavana arkipäivänä. Muussa kuin kiireellisessä tapauksessa päätös on tehtävä viivytyksettä, kuitenkin viimeistään seitsemäntenä arkipäivänä hakemuksen saapumisesta.

Yllä oleva pätkä on napattu TÄÄLTÄ. Aikaisemmin päätös on tullut ihan muutamassa päivässä, mutta nyt hakemuksen jättämisestä on jo 7 arkipäivää tämä päivä mukaan lukien. Ihan yleisesti ottaen alkaa toivo loppumaan tämän maan sosiaalitoimeen. Juuri oli iltapäivälehdissäkin juttu, jossa äiti oli keinohedelmöityksen myötä tullut raskaaksi ja saanut kauan kaipaamansa lapsen. Lapsen ollessa pari vuotias, sai äiti sairauskohtauksen, jonka seurauksena joutui sairaalaan ja äidin oma äiti hoiti lasta. Äiti oli osittain halvaantunut, joten hän joutui olemaan pidempään sairaalassa ja siellä sattui mainitsemaan, että haluaisi äidilleen lastenhoitoapua kotiin. Tästä mentiinkin siihen, että lapsi HUOSTAANOTETTIIN. Mitä hemmettiä??!! Äiti pyysi vain vähän apua! Nyt tilanne on se, että äiti on kuntoutunut ja saa tavata lastaan siten, että paikalla on joku sossu tai lastenvahti heidän puolestaan. Törkeää!! En ymmärrä miten näillä ihmisillä on sydäntä riistää lapsi vanhemmiltaan, jotka oikeasti rakastavat lapsiaan, mutta sitten ne perheet, joissa on oikeasti ongelmia, sivuutetaan täysin. Mieli tekisi muuttaa pois koko Suomesta. Jos olisinkin niin rohkea, että voisin jättää kaiken, ottaisin Venlan ja lähtisin. En tiedä haluanko kasvattaa lastani tälläisessä "hyvinvointivaltiossa". Yök.

Tänään on muutenkin se päivä viikosta kun televisiosta tulee, mikäpä muukaan kuin Ensitreffit alttarilla. Hirveätä shaibaa, mutta silti pakko katsoa ja nostattaa verenpainetta, etenkin kun luin juonipaljastuksia ja tiedän ettei yksi pareista enää nykypäivänä ole naimisissa, vaan hakivat eroa heti viiden viikon jälkeen.

Päivän väri?:D♥

Kauneusunilla peittojen ja tyynyjen seassa♥
Hirrrrmuinen meno päällä Cia-kummin työpaikalla Dösiksellä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti