perjantai 3. huhtikuuta 2015

Venlan neuvolakuulumiset (5kk)

Käytiin keskiviikkona neuvolassa. Painoa oli tullut mukavat 590g lisää ja pituutta 2.1cm. (7640g&66.2cm) Saatiin myös rota-, pneumokokki- ja yhdistelmärokote. Typy tuttuun tapaan nosti pienen mekkalan piikkien kanssa, mutta huuto oli lähinnä sellaista, kuin häntä olisi syvästi loukattu. Olen vähän tarkkaillut Venlaa, kun olemme neuvolan terveydenhoitajan luona käyneet ja mielestäni Venla ei oikein pidä hänestä. Hoitaja jos koskee tyttöön, alkaa hyvin herkästi itku. En kyllä millään tahtoisi vaihtaa hoitajaa, nimittäin raskausaikana kävin lähestulkoon joka hoitajan läpi, nimittäin silloinen hoitaja jäi äitiyslomalla, enkä nähnyt häntä kuin kerran. Sitten minua pompoteltiin hoitajalta toiselle, enkä ikinä neuvolaan mennessä tiennyt kenet tapaan.
Venla syö monipuolisesti lihaa, kalaa, kasviksia, hedelmiä ja puuroa. Päivässä menee n. 4-6 kiinteää ateriaa. Joka aamu syömme puuroa ja iltapalana on joko velliä tai puuroa. Venla osaa kääntyä selältä vatsalleen ja siitä uudelleen selälleen, eli kieriä. Varpaat menevät suuhun hyvin hanakasti, kuten kaikki muukin minkä sinne vain saa tungettua. Vaipan vaihto on tosi kivaa ja siinä onkin tietty rutiini. Venla nostaa jalat ylös aina kun olen saanut pyllyn puhtaaksi ja saa hetken ottaa ilmakylpyä.
Yöt nukutaan hyvin. Venla menee nukkumaan vaihtelevasti klo 19-22 välillä ja nukkuukin 11-14 tuntia joka yö. Venla ei toistaiseksi vielä vierasta. Tyttö on lähes aina hyväntuulinen ja reilusti hymyileväinen. Venla on myös niin isin tyttö kuin olla ja vaan voi.
Tästäpä onkin hyvä jatkaa kohti seuraavia juttuja! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti